Linzer Paksiasan

2013.01.20 17:51

LINZER PAKSIASAN

Hozzávalók:

50 dkg liszt,20 dkg porcukor, 15 dkg zsír, 1 cs vaníliás cukor, 1 cs. sütőpor-  szódabikarbóna-én ezt használom-,1 citrom reszelt héja és leve, 2 tojás.

 

Elkészítése:

  • Lisztet, porcukrot, zsírt, vaníliás cukrot , szódabikarbónát összemorzsolom, hozzáadom a külön felvert tojásokat, a reszelt citromhéjat és levet.
  • Kinyújtom 3-4 mm vastagra és kiszaggatom tele – ill. lyukas korongszaggatóval.
  • A lyukas korongok tetejét felvert tojásfehérjével megkenem, és vágott dióval megszórom.
  • Amennyiben nem akarom díszítgetni, úgy a lyukas korongokat is simán beküldöm a sütőbe.
  • Kb. 8-10 percig kell sütni, amíg szép világosak nem lesznek.
  • Amikor kisültek és egy kicsit kihűltek jön az ízlés szerinti lekvározás.
  • A lyukas dió nélküli korongokat  porcukorral megszórom és úgy ragasztom össze.

Pár óra múlva már puha, és fogyasztható.