Linzer Paksiasan
2013.01.20 17:51
LINZER PAKSIASAN
Hozzávalók:
50 dkg liszt,20 dkg porcukor, 15 dkg zsír, 1 cs vaníliás cukor, 1 cs. sütőpor- szódabikarbóna-én ezt használom-,1 citrom reszelt héja és leve, 2 tojás.
Elkészítése:
- Lisztet, porcukrot, zsírt, vaníliás cukrot , szódabikarbónát összemorzsolom, hozzáadom a külön felvert tojásokat, a reszelt citromhéjat és levet.
- Kinyújtom 3-4 mm vastagra és kiszaggatom tele – ill. lyukas korongszaggatóval.
- A lyukas korongok tetejét felvert tojásfehérjével megkenem, és vágott dióval megszórom.
- Amennyiben nem akarom díszítgetni, úgy a lyukas korongokat is simán beküldöm a sütőbe.
- Kb. 8-10 percig kell sütni, amíg szép világosak nem lesznek.
- Amikor kisültek és egy kicsit kihűltek jön az ízlés szerinti lekvározás.
- A lyukas dió nélküli korongokat porcukorral megszórom és úgy ragasztom össze.
Pár óra múlva már puha, és fogyasztható.