Magyaros húsos rétes
2013.01.20 17:32
MAGYAROS HÚSOS RÉTES
Hozzávalók:
1 cs réteslap, 50 dkg csirkemellfilé, 10 dkg húsos szalonna, 2 vöröshagyma, pirosparika, bors, kömény, só, tejföl-tejszín, liszt, olaj.
Készítése:
- A szalonnát felaprítjuk, zsírjára sütjük, hagymát dinszteljük, hozzáadjuk a fűszereket, és a nagyobb darabokra vágott mellet.
- Húst puhulásig főzzük, kivesszük, nagyon apróra összevágjuk.
- A szaftot lisztel, tejföllel-tejszínnel behabarjuk, ízesítjük.
- Az összevágott húshoz annyi szaftot adunk, hogy jól kenhető legyen.
- A réteslapokat nedves konyharuhán kiterítjük, a rétegeket megkenjük olajjal, rátesszük a tölteléket, feltekerjük, a tetejét megkenjük olajjal, előmelegített sütőben megsütjük.
- Rézsútosan szeleteljük a visszamaradt szafttal tálaljuk.