Magyaros húsos rétes

2013.01.20 17:32

MAGYAROS HÚSOS RÉTES

Hozzávalók:

1 cs réteslap, 50 dkg csirkemellfilé, 10 dkg húsos szalonna, 2 vöröshagyma, pirosparika, bors, kömény, só, tejföl-tejszín, liszt, olaj.

Készítése:

  • A szalonnát felaprítjuk, zsírjára sütjük, hagymát dinszteljük, hozzáadjuk a fűszereket, és a nagyobb darabokra vágott mellet.
  • Húst puhulásig főzzük, kivesszük, nagyon apróra összevágjuk.
  • A szaftot lisztel, tejföllel-tejszínnel behabarjuk,  ízesítjük.
  • Az összevágott húshoz annyi szaftot adunk, hogy jól kenhető legyen.
  • A réteslapokat nedves konyharuhán kiterítjük, a rétegeket megkenjük olajjal, rátesszük a tölteléket, feltekerjük, a tetejét megkenjük olajjal, előmelegített sütőben megsütjük.
  • Rézsútosan szeleteljük a visszamaradt szafttal tálaljuk.