Mandulás citromos krémes
2013.03.16 14:47
Hozzávalók:
Tésztához:20 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 1 tojás, 1 sütőpor, 3 ek tej, 1 kk fahéj, 1 ek kakaó.
Krémhez: 3 dl tej, 3 ek búzadara, 15 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 cirtom reszelt héja, 3 citrom leve, 15 dkg darált mandula, 1 kk őrölt fahéj.
Készítése:
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két lapot sütünk.
- Tejből-búzadarából krémet készítünk, hűtjük.
- Ha kihült hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat, reszelt citromhéjat, levet.
- A krémet elfelezzük, egyik lapot megkenjük.
- Ráhelyezzük a másik lapot, krémmel bevonjuk a tetejét.
- Fahéjas mandulával megszórjuk a tetejét.