Mandulás citromos krémes

2013.03.16 14:47

Hozzávalók:

Tésztához:20 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 1 tojás, 1 sütőpor, 3 ek tej, 1 kk fahéj, 1 ek kakaó.

Krémhez: 3 dl tej, 3 ek búzadara, 15 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 cirtom reszelt héja, 3 citrom leve, 15 dkg darált mandula, 1 kk őrölt fahéj.

Készítése:

  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két lapot sütünk.
  • Tejből-búzadarából krémet készítünk, hűtjük.
  • Ha kihült hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat, reszelt citromhéjat, levet.
  • A krémet elfelezzük, egyik lapot megkenjük.
  • Ráhelyezzük a másik lapot, krémmel bevonjuk a tetejét.
  • Fahéjas mandulával megszórjuk a tetejét.