Mascarponés charlotte torta

2013.03.17 15:12

Hozzávalók:

Piskótához:6 tojás, 6 ek liszt,6 ek cukor, 6 ek tej, 1 ek olaj, 1 kk sütőpor, magyorókrém.

Krémhez: 500 gr mascarpone, 2-3 dl tejszínhab, 15 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor

Készítése:

  • A sütőt előmelegítjük, tepsibe sütőpapírt teszünk.
  • A piskótához szétválasztjuk a tojásokat, fehérjét felverjük.
  • Sárgákat kikeverjük a cukorral, olajjal, tejjel, sütőporral, liszttel, fehérjét hozzáadjuk.
  • 200 fokra előmelegített sütőbe 5 percig sütjük, majd 175 fokon 10 percig.
  • A kész piskótát konyharuhára borítjuk, papírt levesszük, háromszor feltekerjük.
  • A kihűlt piskótát mogyorókrémmel megtöltjük, feltekejük.
  • A tejszínhabot felverjük, a mascarponét kikeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tejszínhabot.
  • Összeállítás:
  • Egy tálat kibélelünk folpackkal, a piskótát felszeleteljük, kibéleljük vele a tálat, alulról kezdjük.
  • A krémet belekanalazzuk, ha marad piskóta befedjük.
  • Folpackkal befedjük, tányért teszünk rá, 1 napra hűtőbe tesszük.