Mascarponés csirkecomb

2013.03.01 15:41

Hozzávalók: 1 kg felső csirkecomb, 4 körte, 1,5 dl fehérbor, 10dkg vaj, fűszerek, 25 dkg mascarpone

Készítése:

  • A csirkét leszárítjuk, fűszerezzük, bőre alá mascarponet kenünk, vajjal kikent tepsibe rakjuk.
  • Körtéket kettévágjuk, magházukat kiszedjük, 1-1 kanál krémsajot teszünk bele, a csirkecombok mellé rakjuk.
  • Beleöntjök a bort, alufólával lefedjük, előmelegített sütőbe 150 fokon pároljuk, folyadékot pótolni kell  sütés közben.
  • Miután a hús megpuhult, a fóliát levesszük, a körtékre tesszük a maradék mascarponét, visszatoljuk pirítani.
  • Rizskörettel a legjobb tálalni.