Mirinda Zsarnai Katitól

2013.02.06 11:40

Hozzávalók:

4 tojás, 3 ek porcukor, 3 ek kakaó, 4 ek liszt, 2 cs. vaníliás cukor, fél cs. sütőpor, 0,5 dl olaj.

Túrós krém:

50 dkg áttört túró, 3 ek porcukor, 1 ek tejföl, 10 dkg Rama, 2 cs vaníliás cukor.

Máz:

6 dl szénsavas üdítő: Mirinda, Fanta, Cola /én már ezzel is készítettem/, 2 cs tejszín-vagy vanília ízű pudingpor, 2 ek porcukor.

Készítése:

  • A sütőt előmelegítem, tepsit előkészítem.
  • A tojássárgákat porcukorral-vaníliás cukorral habosra keverem, hozzászitálom a kakaót.
  • Lisztet összekeverem a sütőporral, hozzáadom a tojásos masszához, hozzáadom az olajat is.
  • A felvert tojásfehérjét hozzákeverem a kakaós masszához, beleteszem a tepsibe, sütöm, hűtöm.
  • A krémhez kikeverem a margarint, porcukrot-vaníliás cukrot.
  • A túrót áttöröm, hozzáadom a tejfölt, a reszelt citromhéjat, és fél citrom levét, rákenem a kihült tésztára.
  • Mázhoz a narancslé felével,  kikeverem a cukrot, és a pudingokat, a másik felét felteszem főzni, majd hozzáadom a cukros
  • keveréket, felfőzöm, langyosra hűtve rákenem a túró tetejére.