Mirinda Zsarnai Katitól
2013.02.06 11:40
Hozzávalók:
4 tojás, 3 ek porcukor, 3 ek kakaó, 4 ek liszt, 2 cs. vaníliás cukor, fél cs. sütőpor, 0,5 dl olaj.
Túrós krém:
50 dkg áttört túró, 3 ek porcukor, 1 ek tejföl, 10 dkg Rama, 2 cs vaníliás cukor.
Máz:
6 dl szénsavas üdítő: Mirinda, Fanta, Cola /én már ezzel is készítettem/, 2 cs tejszín-vagy vanília ízű pudingpor, 2 ek porcukor.
Készítése:
- A sütőt előmelegítem, tepsit előkészítem.
- A tojássárgákat porcukorral-vaníliás cukorral habosra keverem, hozzászitálom a kakaót.
- Lisztet összekeverem a sütőporral, hozzáadom a tojásos masszához, hozzáadom az olajat is.
- A felvert tojásfehérjét hozzákeverem a kakaós masszához, beleteszem a tepsibe, sütöm, hűtöm.
- A krémhez kikeverem a margarint, porcukrot-vaníliás cukrot.
- A túrót áttöröm, hozzáadom a tejfölt, a reszelt citromhéjat, és fél citrom levét, rákenem a kihült tésztára.
- Mázhoz a narancslé felével, kikeverem a cukrot, és a pudingokat, a másik felét felteszem főzni, majd hozzáadom a cukros
- keveréket, felfőzöm, langyosra hűtve rákenem a túró tetejére.