Mogyorókrémes koszorú

2013.05.16 11:27

Hozzávalók: 1,5 dl langyos tej, 50 dkg liszt, 1 tojás, 1 instant élesztő, 7,5 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, pici só.

Töltelék: 25 dkg mogyoró krém, 10 dkg pirított durvára vágott dió, vagy mogyoró.

Készítése:

A lisztet elkeverjük az élesztővel, hozzáadjuk a többi anyagot, kelesztjük.

Lisztezett deszkán 50x30-as méretűre nyújtjuk.

A mogyorókrémet mikróban megolvasztjuk annyira, hogy könnyen kenhető legyen.

Megkenjük a tésztát, megszórjuk a dióval/mogyoróval.

Feltekerjük, koszorúformába helyezzük, kelesztjük fél órát.

Sütőt előmelegítjük 180 fokon 30 percig sütjük.