Mogyorókrémes pite

2013.02.27 15:35

Hozzávalók:

10 dkg fagyos vaj, 18 dkg liszt, 1 ek cukor, 1-2 ek tejföl, 1 tojássárga

Töltelék:

40 dkg mogyorókrém, 1 vaníliás cukor, 25 mascarpone, 15 dkg porcukor, 2 dl tejszín,

Tetejére: csoki

Készítése:

  • A lisztet elkeverjük a cukorral, ráreszeljük a hideg vajat, hozzáadjuk a tojássárgát, tejfölt, összegyúrjuk, hűtőbe tesszük.
  • Pihentetés után előkészítjük a piteformát, vagyis kivajazzuk, a tésztát beledolgozzuk. 
  • Sütjük, hagyjuk kihűlni.
  • Habosra keverjük a mogyorókrémet a mascarponeval, porcukorral, vaníliás cukorral,
  • Tejszínhabot felverjük, hozzákeverjük a mogyorós krémet, rákenjük a kihűlt tésztára, hűtőbe tesszük.
  • Tálalás előtt olvasztott csokival díszítjük.