Mogyorókrémes pite
2013.02.27 15:35
Hozzávalók:
10 dkg fagyos vaj, 18 dkg liszt, 1 ek cukor, 1-2 ek tejföl, 1 tojássárga
Töltelék:
40 dkg mogyorókrém, 1 vaníliás cukor, 25 mascarpone, 15 dkg porcukor, 2 dl tejszín,
Tetejére: csoki
Készítése:
- A lisztet elkeverjük a cukorral, ráreszeljük a hideg vajat, hozzáadjuk a tojássárgát, tejfölt, összegyúrjuk, hűtőbe tesszük.
- Pihentetés után előkészítjük a piteformát, vagyis kivajazzuk, a tésztát beledolgozzuk.
- Sütjük, hagyjuk kihűlni.
- Habosra keverjük a mogyorókrémet a mascarponeval, porcukorral, vaníliás cukorral,
- Tejszínhabot felverjük, hozzákeverjük a mogyorós krémet, rákenjük a kihűlt tésztára, hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt olvasztott csokival díszítjük.