Pacal leves

2013.01.20 16:59

PACALLEVES avagy CSORBA

Hozzávalók:

1 kg pacal, 1-2 gerezd fokhagyma,2-3 babérlevél, 2-3 sárgarépa, 2 ek liszt, tejföl, 1 dl tej, ecet, só, vegeta, 2 erős paprika, 3 ek olaj, kevés vöröshagyma.

Készítése:

  • A tisztított pacalt ecetes sós vízzel leforrázzuk, majd vegetás  vízben puhára főzzük.
  • A főzővízből kiszedjük, laskára vágjuk, majd visszatesszük a vízbe, fokhagymát, babérlevelet, sót  adunk hozzá.
  • Sárgarépát durvára lereszeljük, zsíron megpirítjuk a vöröshagymát, rátesszük a sárgarépát, megpirítjuk, majd a leveshez öntjük.
  • Kb. fl óra főzés és állandó kevergetés után a tejből-tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük.
  • Ecettel, erős paprikával ízesítjük.