Pacal leves
2013.01.20 16:59
PACALLEVES avagy CSORBA
Hozzávalók:
1 kg pacal, 1-2 gerezd fokhagyma,2-3 babérlevél, 2-3 sárgarépa, 2 ek liszt, tejföl, 1 dl tej, ecet, só, vegeta, 2 erős paprika, 3 ek olaj, kevés vöröshagyma.
Készítése:
- A tisztított pacalt ecetes sós vízzel leforrázzuk, majd vegetás vízben puhára főzzük.
- A főzővízből kiszedjük, laskára vágjuk, majd visszatesszük a vízbe, fokhagymát, babérlevelet, sót adunk hozzá.
- Sárgarépát durvára lereszeljük, zsíron megpirítjuk a vöröshagymát, rátesszük a sárgarépát, megpirítjuk, majd a leveshez öntjük.
- Kb. fl óra főzés és állandó kevergetés után a tejből-tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük.
- Ecettel, erős paprikával ízesítjük.