Paprikás puliszka
2013.01.20 17:39
PAPRIKÁS PULISZKA
Hozzávalók:
20 dkg kukoricadara, 4 ek vaj, 1 piros húsú paprika felkarikázva, 1 cs. újhagyma fehér része felkarikázva, 2 tk pirospaprika
Készítése:
- Felforralunk 8 dl vizet, sózzuk. Amikor forrni kezd beleszórjuk a darát, és kevergetjük, amíg besűrűsödik. 5-8 perc a sűrűsödés. Belekeverünk 2 ek vajat, tűzről lehúzva és lefedve állni hagyjuk kb. 15 percig.
- Közben vajon megpároljuk az újhagymát, rádobjuk a paprikát, a kész puliszkába keverjük. Ekkor beletesszük a pirospaprikát, ízesítjük, ha szükséges.
Tipp:
- Kétféleképpen lehet tálalni:
- Vízbe mártott kanállal adagoljuk a tányérokra,
- A masszát hengerré formáljuk, folpackba csomagolva kihűtjük, aztán ujjnyi vastag szeletekre vágva forró vajon megpirítjuk.