Paprikás puliszka

2013.01.20 17:39

PAPRIKÁS PULISZKA

Hozzávalók:

20 dkg kukoricadara, 4 ek vaj, 1 piros húsú paprika felkarikázva, 1 cs. újhagyma fehér része felkarikázva, 2 tk pirospaprika

Készítése:

  • Felforralunk 8 dl vizet, sózzuk. Amikor forrni kezd beleszórjuk a darát, és kevergetjük, amíg besűrűsödik. 5-8 perc a sűrűsödés. Belekeverünk 2 ek vajat, tűzről lehúzva és lefedve állni hagyjuk kb. 15 percig.
  • Közben vajon megpároljuk az újhagymát, rádobjuk a paprikát, a kész puliszkába keverjük. Ekkor beletesszük a pirospaprikát, ízesítjük, ha szükséges.

Tipp:

  • Kétféleképpen lehet tálalni:
  • Vízbe mártott kanállal adagoljuk a tányérokra,
  • A masszát hengerré formáljuk, folpackba csomagolva kihűtjük, aztán ujjnyi vastag szeletekre vágva forró vajon megpirítjuk.