Pizzacsiga
Hozzávalók:
Tésztához: 40 dkg liszt, - fele rétesliszt-, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 2 dkg élesztő, 1 ek olaj, 2 ek só.
Töltelék: olívaolaj, füstölt tarja, paprikás szalámi, sonka, gomba, parika, - ezeket össze kell apróra vágni- pizzakrém, reszelt sajt.
Mártogatóshoz: kapor, 1 tejföl, 1 ek majonéz, só-bors, fél ek mustár, citromlé.
Készítése:
Élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összedolgozzuk, kelesztjük.
Két cipóra osztjuk, egyiket kinyújtjuk, hosszabb keskenyebb formára.
A tésztát megkenjük olívaolajjal, pizzakrémmel, reszelt sajttal megszórjuk.
Jöhetnek a feltétek: sonka, gomba, paprika, stb, tehát ami van.
Feltekerjük, 1,5 cm-es csíkokra vágjuk, sütőporos tepsibe rakjuk, 20 percig pihentetjük.
Az előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A sütés közben elkészítjük a mártogatóst, majd hűtőbe tesszük tálalásig.
Tipp: a tésztát kenyérsütőben is előkészíthetjük.