PRECKEDLI Borbás Marcsi ajánlásával

2017.02.06 13:13

Hozzávalók: 40 dkg zsír, 1 kg liszt, 35 dkg cukor, 4 tojás sárgája, 1 citrom leve+héja, 6 ek rum, 1 sütőpor, 1-2 vaníliás cukor, tejföl szükség szerint.

Készítése: 

  • Tepsit sütőpapírral előkészítek, sütőt előmelegítem.
  • Lisztet sütőporral zsírral elmorzsolom./A sütőpor opcionális, ha teszek bele, akkor a citromlét is bele kell tenni, különben elég csak a reszelt héj,/
  • Sárgákat kikeverni a cukorral,vanílilás cukorral, rummal, citromhéjjal.
  • Hozzáadom liszthez, és hozzáadagolom a tejfölt, hogy jó nyújtható legyen a tészta.
  • 2 cm magasságúra nyújtani, felvert fehérjével megkenni, szaggatni, tepsibe sorakoztatni.
  • Durvára vágott diót kristálycukorral elkevni, és a kiszaggatott formákra rakogatni.
  • Sütés. 180 fokon 20-25 pe