Pudingos alma

2013.01.20 17:59

PUDINGOS ALMÁS

Hozzávalók:

Tésztához: 1 kg alma, 6 tojás, 6 ek cukor, 4 ek liszt, 2 ek kakaópor, 1 dl olaj, fél sütőpor, én egy pici mézeskalács keveréket is teszek a tésztába-télen-.

Krémhez: 1 cs. vaníliás puding, 5 dl tej, 2 ek liszt, 12 dkg margarin, 15 dkg porcukor – lehet több is, ez az alma édességének a függvénye - .

Csokimáz: 1 ek kakaópor, 1 ek cukor, egy kevés víz, 2 dkg margarin.

Készítése:

  • A sütőt előmelegítjük.
  • Tepsit alufóliával kibélelünk, a fóliát bevajazzuk.
  • Almát lereszeljük, kinyomkodjuk, a tepsibe beterítjük.
  • A tojások sárgáját a a cukorral, a liszttel, kakaóval , sütőporral és az olajjal kikeverjük, majd a tojáshabot is hozzáadjuk, megsütjük 15-20 perc.
  • Egy tálca aljára porcukrot szórok, erre kiborítom a sütit, így az almás fele lesz felül, ezt fahéja porcukorral megszórjuk.
  • Pudingot megfőzöm a liszttel, kihűtjük, utána a margarinnal kikevert porcukrot hozzáadjuk, a tészte tetejére kenjük.
  • Kakaóport a cukorral elkeverjük, vizet adunk hozzá és felforraljuk, levesszük a tűzről és a margarint hozzáadjuk. Villával a krémre csöpögtetjük.