Puliszak ahogyan én készítem
2013.01.20 17:38
PULISZKA AHOGYAN ÉN KÉSZÍTEM
Hozzávalók:
1 csésze kukoricadara, 3 csésze víz, 2 ek vaj, vagy margarin, só
Készítése:
- A darát és vizet beleteszem egy üvegtálba, megsózom és beteszem a mikróba, 600 W-on kb 10 percig kell bent tartani.
- Kétszer-háromszor megkeverem.
- Amikor készen van belekeverem a vajat, lefedem, és pár percig állni hagyom.
Tipp:
Lehet tovább variálni a következőkkel:
- Hagymát lepirítani zsírban, majd még 2-3 ek zsírt hozzáadni és kanállal kiszaggatni a puliszkát, úgy, hogy a kanalat a szépen lepirított hagymás zsírba mártogatom és egy tepsibe belerakom a kiszaggatott puliszkát.
- A pihentetett puliszkát folpackon kinyújtom téglaalapra, kikeverek juhtútót+rendes túrót tejföllel, és a kinyújtott puliszkára kenem, feltekerem, mint piskótát, szeletelve tálalom.