Puliszak ahogyan én készítem

2013.01.20 17:38

PULISZKA AHOGYAN ÉN KÉSZÍTEM

Hozzávalók:

1 csésze kukoricadara, 3 csésze víz, 2 ek vaj, vagy margarin, só

Készítése:

  • A darát és vizet beleteszem egy üvegtálba, megsózom és beteszem a mikróba, 600 W-on kb 10 percig kell bent tartani.
  • Kétszer-háromszor megkeverem.
  • Amikor  készen van belekeverem a vajat, lefedem, és pár percig állni hagyom.

Tipp:

Lehet tovább variálni a következőkkel:

  • Hagymát lepirítani zsírban, majd még 2-3 ek zsírt hozzáadni és kanállal kiszaggatni a puliszkát, úgy, hogy a kanalat a szépen lepirított hagymás zsírba mártogatom és egy tepsibe belerakom a kiszaggatott puliszkát.
  • A pihentetett puliszkát folpackon kinyújtom téglaalapra, kikeverek juhtútót+rendes túrót tejföllel, és a kinyújtott puliszkára kenem, feltekerem, mint piskótát, szeletelve tálalom.