Rácsos mákos
2013.03.17 15:04
Hozzávalók:
Tészta:40 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 1 Rama, 15 dkg cukor, fél citrom leve, reszelt héja, 1 tojás.
Töltelék: 5 tojás, 30 dkg kristálycukor, 22 dkg darált mák, 2 vaníliás cukor, 5 ek eper-vagy baracklekvár.
Készítése:
- A tészta alapanyagait összegyúrjuk, pihentetjük.
- Tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük.
- A tojássárgából egyet félreteszünk a kenéshez, a többihez adjuk a mákot, cukrot, fehérjét.
- A tésztát kettévesszük, nagyobb részt hagyunk az aljának, kinyújtjuk, tepsibe tesszük.
- Megkenjük lekvárral, rásimítjuk a mákkrémet.
- A máasik tésztát is kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, berácsozzuk, tojássárgával megkenjük, sütjük.