Rácsos mákos

2013.03.17 15:04

Hozzávalók:

Tészta:40 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 1 Rama, 15 dkg cukor, fél citrom leve, reszelt héja, 1 tojás.

Töltelék: 5 tojás, 30 dkg kristálycukor, 22 dkg darált mák, 2 vaníliás cukor, 5 ek eper-vagy baracklekvár.

Készítése:

  • A tészta alapanyagait összegyúrjuk, pihentetjük.
  • Tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük.
  • A tojássárgából egyet félreteszünk a kenéshez, a többihez adjuk a mákot, cukrot, fehérjét.
  • A tésztát kettévesszük, nagyobb részt hagyunk az aljának, kinyújtjuk, tepsibe tesszük.
  • Megkenjük lekvárral, rásimítjuk a mákkrémet.
  • A máasik tésztát is kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, berácsozzuk, tojássárgával megkenjük, sütjük.