Rakott burgonya darált hússal

2013.01.20 17:21

RAKOTT BURGONYA DARÁLT HÚSSAL

Hozzávalók:

50 dkg darált hús, 6-8 héjában főtt burgonya, 4 főtt kemény tojás, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, só, bors, vegeta, 10 dkg reszelt sajt, tejföl.

Készítése:

  • A burgonyát megfőzzük, kihűtjük, szeleteljük.
  • Egy kisebb edényt zsíradékkal kikenünk, erre tesszük a burgonya  felét, sózzuk, majd a szeletelt kemény tojásokat is rárakjuk.
  • A  vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a zúzott fokhagymát, fűszereket, a darált húst fehéredésig sütjük a hagymán, majd a tojásokra öntjük. Tejföllel meglocsoljuk.
  • Rétegezve lerakjuk. Ez persze az edény méretétől függ.
  • Tetejére burgonya, kerül, amit a reszelt sajttal megszórunk.
  • Amikor megsült tejföllel meglocsolva tálaljuk.