Rakott burgonya darált hússal
2013.01.20 17:21
RAKOTT BURGONYA DARÁLT HÚSSAL
Hozzávalók:
50 dkg darált hús, 6-8 héjában főtt burgonya, 4 főtt kemény tojás, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, só, bors, vegeta, 10 dkg reszelt sajt, tejföl.
Készítése:
- A burgonyát megfőzzük, kihűtjük, szeleteljük.
- Egy kisebb edényt zsíradékkal kikenünk, erre tesszük a burgonya felét, sózzuk, majd a szeletelt kemény tojásokat is rárakjuk.
- A vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a zúzott fokhagymát, fűszereket, a darált húst fehéredésig sütjük a hagymán, majd a tojásokra öntjük. Tejföllel meglocsoljuk.
- Rétegezve lerakjuk. Ez persze az edény méretétől függ.
- Tetejére burgonya, kerül, amit a reszelt sajttal megszórunk.
- Amikor megsült tejföllel meglocsolva tálaljuk.