Sajttorta Aszalt szilvával
2013.03.14 11:12
Hozzávalók: 15 dkg darált keksz, 8 dkg olvasztott vaj, pici tej, 2 ek porcukor.
Krém: 50 dkg mascarpone, 2-3 dl tejszín, 10 dk cukor, vaníliaaroma, aszalt szilva.
Máz: Csokiöntet.
Készítése:
- Az aszalt szilvát apróra darabolom, ha szüksége beáztatom: forró vízbe, vagy rumba.
- A kapcsos tortaformát vékonyan kivajazom.
- Az olvasztott vajat a kekszmorzsával, cukorral, pici tejjel összekeverem, belenyomkodom a formába, hűtőbe teszem.
- Mascarponét összekverem, vékony rétegben a kekszre kenem, ráteszek egy réteg aszalt szilvát.
- Befedem a maradék mascarponéval, küldöm a hűtőbe.
- Tálalás előtt a készen kapható csokiöntettel meglocsolom, aszalt szilvával díszítem.