Sajttorta Aszalt szilvával

2013.03.14 11:12

Hozzávalók: 15 dkg darált keksz, 8 dkg olvasztott vaj, pici tej, 2 ek porcukor.

Krém: 50 dkg mascarpone, 2-3 dl tejszín, 10 dk cukor, vaníliaaroma, aszalt szilva.

Máz: Csokiöntet.

Készítése:

  • Az aszalt szilvát apróra darabolom, ha szüksége beáztatom: forró vízbe, vagy rumba.
  • A kapcsos tortaformát vékonyan kivajazom.
  • Az olvasztott vajat a kekszmorzsával, cukorral, pici tejjel összekeverem, belenyomkodom a formába, hűtőbe teszem.
  • Mascarponét összekverem, vékony rétegben a kekszre kenem, ráteszek egy réteg aszalt szilvát.
  • Befedem a maradék mascarponéval, küldöm a hűtőbe.
  • Tálalás előtt a készen kapható csokiöntettel meglocsolom, aszalt szilvával díszítem.