Sárgarépás süti

2013.05.15 19:57

Hozzávalók: 25 dkg Rama, 18 dkg cukor, 6 tojás, 60 dkg reszelt sárgarépa, 3 citrom-vagy-narancs reszelt héja, 15 dkg liszt, 1 sütőpor, 15 dkg zsemlemorzsa, 20 dkg durvára vágott dió, 15 dkg csoki apróra törve.

Készítése:

  • A sütőt előmelegítem, tepsit előkészítem: papír, vagy vajazott-zsemlemorzsával megszórt módon.
  • A Ramát cukorral kikeverem, a  tojás sárgáját hozzáadom, a reszelt sárgarépát, citromhéjat, lisztet, sütőport, zsemlemorzsát szintén.
  • A durvára vágott diót olaj nélkül egy kicsit előpirítom.
  • A csokit apróra darabolom, mindkettőt kevés lisztben megforgatom, és hozzáadom a masszához.
  • A felvert tojáshabot hozzákeverem a masszához, sütöm tűpróbáig.
  • Hűlés után csokival, vagy fehér mázzal megkenem.
  • Fehér mázhoz: 3 ek citromlé-vagy narancslé, /amilyen reszeléket használtunk/, mikróban felmelegítjük, majd hozzáadunk kb
  • 20 dkg porcukrot, simára keverjük.