Sárgarépás süti
2013.05.15 19:57
Hozzávalók: 25 dkg Rama, 18 dkg cukor, 6 tojás, 60 dkg reszelt sárgarépa, 3 citrom-vagy-narancs reszelt héja, 15 dkg liszt, 1 sütőpor, 15 dkg zsemlemorzsa, 20 dkg durvára vágott dió, 15 dkg csoki apróra törve.
Készítése:
- A sütőt előmelegítem, tepsit előkészítem: papír, vagy vajazott-zsemlemorzsával megszórt módon.
- A Ramát cukorral kikeverem, a tojás sárgáját hozzáadom, a reszelt sárgarépát, citromhéjat, lisztet, sütőport, zsemlemorzsát szintén.
- A durvára vágott diót olaj nélkül egy kicsit előpirítom.
- A csokit apróra darabolom, mindkettőt kevés lisztben megforgatom, és hozzáadom a masszához.
- A felvert tojáshabot hozzákeverem a masszához, sütöm tűpróbáig.
- Hűlés után csokival, vagy fehér mázzal megkenem.
- Fehér mázhoz: 3 ek citromlé-vagy narancslé, /amilyen reszeléket használtunk/, mikróban felmelegítjük, majd hozzáadunk kb
- 20 dkg porcukrot, simára keverjük.