Sonkás-gombás sajtkrémmel töltött palacsinta

2013.01.22 11:42

Hozzávalók:

3 tk vaj, 2 ek liszt, 1,5 dl tej, só-bors, szerecsendió, 25 dkg gépsonka, 10 dkg krémsajt, 30 dkg apróra szeltelt gomba, 2 ek petrezselyem,

8 db sós palacsinta, liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz, olaj a sütéshez.

Tálaláshoz: 3 dl tejfől, snidling, só-bors.

Készítése:

  • 2 tk vajat felolvasztunk, a lisztet hozzákeverjük, pirítjuk, a langyos tejjel felöntjük, szerecsendióval-sóval-borssal fűszerezzük.
  • Gépsonkát apróra vágjuk, a besamelhez keverjük a krémsajttal együtt.
  • A gombát fedaraboljuk, vajon megpároljuk, a petrezselymet rádobjuk, ízesítjük, langyosra hűtjük, mehet a sonkás keverékhez.
  • A masszát kevés tejjel hígíthatjuk, lényeg, hogy jól kenhető legyen.
  • A palacsintákat megtöltjük, úgy tekerjük fel, hogy a végeit hajtsuk be /téglalapot kapunk/.
  • Lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába forgatjuk, kisütjük.
  • Aprított snidliges tejföllel tálaljuk.