Sonkás-gombás sajtkrémmel töltött palacsinta
2013.01.22 11:42
Hozzávalók:
3 tk vaj, 2 ek liszt, 1,5 dl tej, só-bors, szerecsendió, 25 dkg gépsonka, 10 dkg krémsajt, 30 dkg apróra szeltelt gomba, 2 ek petrezselyem,
8 db sós palacsinta, liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz, olaj a sütéshez.
Tálaláshoz: 3 dl tejfől, snidling, só-bors.
Készítése:
- 2 tk vajat felolvasztunk, a lisztet hozzákeverjük, pirítjuk, a langyos tejjel felöntjük, szerecsendióval-sóval-borssal fűszerezzük.
- Gépsonkát apróra vágjuk, a besamelhez keverjük a krémsajttal együtt.
- A gombát fedaraboljuk, vajon megpároljuk, a petrezselymet rádobjuk, ízesítjük, langyosra hűtjük, mehet a sonkás keverékhez.
- A masszát kevés tejjel hígíthatjuk, lényeg, hogy jól kenhető legyen.
- A palacsintákat megtöltjük, úgy tekerjük fel, hogy a végeit hajtsuk be /téglalapot kapunk/.
- Lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába forgatjuk, kisütjük.
- Aprított snidliges tejföllel tálaljuk.