Svájci omlós almatorta Zsuzsától
2013.05.14 14:49
Hozzávalók: 2,5 dl liszt, 75 ml cukor, 12 dkg Rama, csipet só, késhegynyi sütőpor.
Töltelék: 50 dkg szeltelt alma, /kevesebb is elég/, cukor-fahéj ízlés szerint, 1 doboz tejföl, 125 ml cukor, 2 tojás, 2 ek vaníliás puding, 1 citrom reszelt héja.
Tetjére: szeletelt mandula, pirított dió.
Készítése:
- Sütőt előmelegítem, kapcsos tortaformát kivajazok.
- A tészta hozzávalóit morzsalékosra keverem, majd a formába nyomkodom.
- A szeltelt almával kirakjuk, cukrozott fahéjjal megszórom.
- A tojásokat a cukorral, pudingporral, tejföllel, citromhéjjal habosra keverjük, az almára öntjük.
- Tetejét megszórjuk, amivel akarjuk, 200 fokon 35 percig sütjük.