Svájci omlós almatorta Zsuzsától

2013.05.14 14:49

Hozzávalók: 2,5 dl liszt, 75 ml cukor, 12 dkg Rama, csipet só, késhegynyi sütőpor.

Töltelék: 50 dkg szeltelt alma, /kevesebb is elég/, cukor-fahéj ízlés szerint, 1 doboz tejföl, 125 ml cukor, 2 tojás, 2 ek vaníliás puding, 1 citrom reszelt héja.

Tetjére: szeletelt mandula, pirított dió.

Készítése:

  • Sütőt előmelegítem, kapcsos tortaformát kivajazok.
  • A tészta hozzávalóit morzsalékosra keverem, majd a formába nyomkodom.
  • A szeltelt almával kirakjuk, cukrozott fahéjjal megszórom.
  • A tojásokat a cukorral, pudingporral, tejföllel, citromhéjjal habosra keverjük, az almára öntjük.
  • Tetejét megszórjuk, amivel akarjuk, 200 fokon 35 percig sütjük.