Szalámi koszorú

2013.01.20 17:18

SZALÁMI KOSZORÚ

Hozzávalók:

3 csésze liszt, 1 csésze tej, 2,5 dkg élesztő, 8 dkg olvasztott vaj, 1 mk cukor, só, 1 tojás.

Töltelékhez: 25-30 szelet szalámi, durvaszemű só, szezámmag, 1 tojás.

Készítése:

  • Az élesztőt felfuttatjuk, hozzákeverjük a szárazanyagokhoz, duplájára kelesztjük.
  • Kelesztést követően kisodorjuk téglalap alakúra, 3-4 cm-es csíkokra vágjuk.
  • Tepsit kivajazok, lisztezek a kezem ügyébe helyezem.
  • A szalámit feltekerem, és betekerem a tésztával, amit olyan méretűre vágok, hogy a szalámi szeletekből a végek kilógjanak.
  • A feltekerést követően kör alakban rakom a tepsibe, majd a tojással megkenjük, megszórjuk a durvaszemű sóval, ill. szezámmaggal.