Szilvalekváros túrós pite

2013.02.27 15:48

Hozzávalók:

Tészta: a mogyorós pite alapján készült félig sütött tészta.

Töltelék:

25 dkg túró, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 2 ek keményítő, 5 dkg olvasztott vaj, szilvalekvár, porcukor a tetjére.

Készítés:

  • A tojások fehérjéből habot verünk.
  • A sárgát kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, keményítővel.
  • Összekeverjük az áttört túróval, az olvasztott vajjal, beleforgatjuk a tojáshabot.
  • A félig megsütött tésztát megkenjük szilvalekvárral, a tölteléket rásimítjuk.
  • 180 fokos sütőben szilárdulásig sütjük.
  • Langyosan porcukorral meghintve tálaljuk.