Szilvás kenyér Sirály
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg szilvabefőtt, 10 dkg mazsola, 1 kk törött fahéj, 20 dkg liszt, 5 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 cs vaníliás porcukor, 2 db tojás, fél sütőpr.
Citrommáz: 20 dkg porcukor, 2 evőkanál citromlé, 1 ek víz.
Készítése:
A lecsurgatott szilvalekvárt apróra vágjuk, hozzákeverjük a mazsolát, /ha szükséges beáztatni/ fahéjat.
Tojássárgát, margarint, cukrokat habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, szilvát.
A tojáfehérjét felverjük, hozzáadjuk a tojássárgához.
Margarinnal kikenjük az őzgerinc formát, liszttel megszórjuk, beleöntjük a masszát, sütjük.
Hűtjük, majd kikeverjük a mázat, bevonjuk.