Szilvás kenyér Sirály

2015.03.09 19:18

Hozzávalók:

Tésztához:

30 dkg szilvabefőtt, 10 dkg mazsola, 1 kk törött fahéj, 20 dkg liszt, 5 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 cs vaníliás porcukor, 2 db tojás, fél sütőpr.

Citrommáz: 20 dkg porcukor, 2 evőkanál citromlé, 1 ek víz.

Készítése:

A lecsurgatott szilvalekvárt apróra vágjuk, hozzákeverjük a mazsolát, /ha szükséges beáztatni/ fahéjat.

 Tojássárgát, margarint, cukrokat habosra keverjük.

Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, szilvát.

A tojáfehérjét felverjük, hozzáadjuk a tojássárgához.

Margarinnal kikenjük az őzgerinc formát, liszttel megszórjuk, beleöntjük a masszát, sütjük.

Hűtjük, majd kikeverjük a mázat, bevonjuk.