Tejcsokis málnatorta
2013.03.14 09:57
Hozzávalók: 15 dkg darált keksz, 8 dkg puha vaj, pici tej, 50 dkg mascarpone, 2 ek cukor, 10 dkg tejcsoli, málna, vagy más gyümi.
Készítése:
- Kapcsos tortafomát előkészítjük, vékonyan kivajazzuk.
- A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott vajat, picit tejjel gyúrhatóvá tesszük, belenyomkodjuk a formába.
- Hűtőbe tesszük, amíg a krém el nem készül.
- A mascarponét a cukorral elkeverjük.
- A csokit vízgőzben felolvaszthuk, hozzáadjuk a mascarponéhoz.
- A kekszre teszünk egy vékony réteg krémet, erre jön a gyümi, krém.
- Szerencsés 1 nappal előtte elkészíteni, és hűtőben tartani, tálalás előtt gyümölccsel, vagy ami van otthon lehet díszíteni.