Tejcsokis málnatorta

2013.03.14 09:57

Hozzávalók: 15 dkg darált keksz, 8 dkg puha vaj, pici tej, 50 dkg mascarpone, 2 ek cukor, 10 dkg tejcsoli, málna, vagy más gyümi.

Készítése:

  • Kapcsos tortafomát előkészítjük, vékonyan kivajazzuk.
  • A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott vajat, picit tejjel gyúrhatóvá tesszük, belenyomkodjuk a formába.
  • Hűtőbe tesszük, amíg a krém el nem készül.
  • A mascarponét a cukorral elkeverjük.
  • A csokit vízgőzben felolvaszthuk, hozzáadjuk a mascarponéhoz.
  • A kekszre teszünk egy vékony réteg krémet, erre jön a gyümi, krém.
  • Szerencsés 1 nappal előtte elkészíteni, és hűtőben tartani, tálalás előtt gyümölccsel, vagy ami van otthon lehet díszíteni.