Tepertős pogácsa

2013.05.10 15:25

Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 tojás+2 sárgája, 2 pohár tejföl, 2 dkg só, 3 dkg élesztő tejben-cukorral felfuttatava.

Készítése:

  • Könnyű nyújtható tésztává összegyúrjuk.
  • 0,5 kg darált tepertőt 2 ek zsírral összekeverek.
  • A tésztát négyzet alakúra nyújtom, tepertővel megkenjük.
  • Hajtogatjuk a szokott módon: jobbról-balra-lentről-fentről.
  • Negyedóránként még háromszor kell hajtogatni.
  • Az utolsó hajtogatást követően mehet a hűtőbe, de olyan edénybe kell tenni, amiben megkelhet.
  • Másnap reggel hüvelykújnyira kinyújtani, tojással megkenni, sütni.
  • A tésztába lehet tenni 1 dl bort is, ekkor jobban megdőlnek.