Töltött csirkecombok Jakupcsek módra
2013.05.10 16:15
Hozzávalók: 5 csirkecomb, 50 dkg csirkemáj, 2 tojás sárgája, 2 szál reszelt sárgarépa, petrezselyemzöld, só-bors-majoranna-vegeta,
zsemlemorzsa, 4-5 száraz zsemle.
Készítése:
- Májat lekaprju/daráljuk, hozzáadjuk a beáztatott, kinyomkodott zsemléket, összevágott petrezselyemzöldet, lereszelt sárgarépát.
- Hozzáadjuk a tojás sárgákat, fűszereket, összekeverjük, ha híg zsemlemorzsával megkötjük.
- A csirkecombokat besózzuk, a kezünkkel fellazítjuk a bőrt, megtöltjük.
- Tepsibe téve olívával meglocsoljuk, pici vizet teszünk alá, forró sütőben pirosra sütjük.
TÖLTELÉK maradékot muffinformában kisütjük.
KÖRET: a kockára vágott krumplit olívaolajjal lecsurgatjuk,sózzuk, sütőpapírra téve pirosra sütjük.
Birsalmát is készíthetünk mellé, kettévágjuk, magházát kivesszük, olívával meglocsoljuk, beküldjük a forró sütőbe.