Töltött csirkecombok Jakupcsek módra

2013.05.10 16:15

Hozzávalók: 5 csirkecomb, 50 dkg csirkemáj, 2 tojás sárgája, 2 szál reszelt sárgarépa, petrezselyemzöld, só-bors-majoranna-vegeta,

zsemlemorzsa, 4-5 száraz zsemle.

Készítése:

  • Májat lekaprju/daráljuk, hozzáadjuk a beáztatott, kinyomkodott zsemléket, összevágott petrezselyemzöldet, lereszelt sárgarépát.
  • Hozzáadjuk a tojás sárgákat, fűszereket, összekeverjük, ha híg zsemlemorzsával megkötjük.
  • A csirkecombokat besózzuk, a kezünkkel fellazítjuk a bőrt, megtöltjük.
  • Tepsibe téve olívával meglocsoljuk, pici vizet teszünk alá, forró sütőben pirosra sütjük.

 

TÖLTELÉK maradékot muffinformában kisütjük.

KÖRET: a kockára vágott krumplit olívaolajjal lecsurgatjuk,sózzuk, sütőpapírra téve pirosra sütjük.

Birsalmát is készíthetünk mellé, kettévágjuk, magházát kivesszük, olívával meglocsoljuk, beküldjük a forró sütőbe.