Töltött rántott sertésköröm

2013.03.05 11:40

Hozzávalók:

2 sertésköröm, 15-20 dkg csirkemáj, 1 doboz gomba, vöröshagyma, fokhagyma gerezd, petrezselyemzöld, 2 zsemle, 3 tojás, kakukkfű, majoranna, bors-só.

Készítése:

  • A körmöket hosszában kettévágjuk, vagy vágatjuk, fűszeres vízben megfőzzük.
  • Forrón kicsontozzuk, hűtjük.
  • Hagymát olajon megpirítunk, hozzáadjuk az apróra vágott májat, 2 keményre főtt apróra vágott tojást, a beáztatott zsemlét.
  • Hozzáadjuk a nyers tojást, fűszereket, elkeverjük.
  • A meghűlt körmöket megtöltjük a kikevert töltelékkel, bepanírozzuk, bő forró olajon megsütjük.
  • Petrezselymes burgonyával az igazi.