Töltött rántott sertésköröm
2013.03.05 11:40
Hozzávalók:
2 sertésköröm, 15-20 dkg csirkemáj, 1 doboz gomba, vöröshagyma, fokhagyma gerezd, petrezselyemzöld, 2 zsemle, 3 tojás, kakukkfű, majoranna, bors-só.
Készítése:
- A körmöket hosszában kettévágjuk, vagy vágatjuk, fűszeres vízben megfőzzük.
- Forrón kicsontozzuk, hűtjük.
- Hagymát olajon megpirítunk, hozzáadjuk az apróra vágott májat, 2 keményre főtt apróra vágott tojást, a beáztatott zsemlét.
- Hozzáadjuk a nyers tojást, fűszereket, elkeverjük.
- A meghűlt körmöket megtöltjük a kikevert töltelékkel, bepanírozzuk, bő forró olajon megsütjük.
- Petrezselymes burgonyával az igazi.