Trüffelkrémes kosárkák

2013.01.20 17:58

TRÜFFELKRÉMES KOSÁRKÁK

Hozzávalók:

20  dkg liszt, 7 dkg porckor, 14 dkg vaj, 1 tojássárgája

Krémhez:

1 dl habtejszín, 20 dkg cukor, 9 dkg holland kakaópor 20-22%-os, 25 dkg puha vaj.

Készítése:

  • Tésztához a lisztet, porcukrot összekeverjük, hozzámorzsoljuk a vajat, a tojássárgájával összegyúrjuk.
  • A tésztából kosárkákat készítünk, tálcára rakjuk és 10-15 percre hűtőbe rakjuk.
  • 190 fokos előmelegített sütőben világossárgára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  • A tejszínt felforraljuk a cukorral, majd belekeverjük a kakaót, majd a vajat, simára keverjük, hűtőbe tesszük,teljes kihűlés után  géppel habosítjuk.
  • Kosárkákba nyomogatjuk, hűtőbe tesszük.
  • Tetejét díszítjük pl.: drazsé, mandula, dekor cukor, gyümölcs.