Trüffelkrémes kosárkák
2013.01.20 17:58
TRÜFFELKRÉMES KOSÁRKÁK
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 7 dkg porckor, 14 dkg vaj, 1 tojássárgája
Krémhez:
1 dl habtejszín, 20 dkg cukor, 9 dkg holland kakaópor 20-22%-os, 25 dkg puha vaj.
Készítése:
- Tésztához a lisztet, porcukrot összekeverjük, hozzámorzsoljuk a vajat, a tojássárgájával összegyúrjuk.
- A tésztából kosárkákat készítünk, tálcára rakjuk és 10-15 percre hűtőbe rakjuk.
- 190 fokos előmelegített sütőben világossárgára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
- A tejszínt felforraljuk a cukorral, majd belekeverjük a kakaót, majd a vajat, simára keverjük, hűtőbe tesszük,teljes kihűlés után géppel habosítjuk.
- Kosárkákba nyomogatjuk, hűtőbe tesszük.
- Tetejét díszítjük pl.: drazsé, mandula, dekor cukor, gyümölcs.