Túrós lepény az igazi

2015.03.09 19:02

Hozzávalók:

Tészta: 50 dkg liszt, 6 dkg zsír, 5 dkg cukor, 2 tojássárga, fél élesztő,só, 3 dl tej.

Töltelék:70 dkg túró, 20 dkg cukor, 2-3 ek búzadara, só, 2 tojás.

Tetejére: 1 nagy tejföl, 1 ek cukor, 1 tojás, 1 ek liszt

Készítése:

Élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatom.

Maradék langyos tejben feloldom a cukrot és a sót.

Liszthez hozzáadom a tojássárgát, és a többi hozzávalókat, dagasztom, kelesztem.

Túrót áttöröm, hozzádom a sót, cukrot, tojást, búzadarát.

A tejfölt elkeverem a cukorral, tojással, liszttel.

Tepsit kizsírozom, lisztezem.

Kelt tésztát belesimíto, pereme legyen!

Rákanalazom a tölteléket, majd az elkevert tejfölt ráöntöm.

Hideg sütőbe teszem , beállítom a megfelelő fokozatra és sütöm.