Zabpelyhes keksz

2013.01.23 16:44

Hozzávalók:

22,5 dkg puha vaj, 16 dkg cukor, 12 dkg nádcukor, 1 tk vanília kivonat, 2 tojás, 20 dkg liszt, 1 tk szódabikarbóna, 25 dkg zabpehely,

8 dkg mazsola, 10 dkg étcsoki apróra vágva.

Készítése:

Sütőt előmelegítjük 180 fokra, sütőpapírral kibéleljük a tepsit.

A puha vajhoz adjuk a kétféle cukrot és a vanília kivonatot, és elektromos habverővel habosra keverjük.

Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd fakanállal hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát.

A masszába beleforgatjuk a zabpelyhet, a mazsolát és az apróra vágott csokit.

A masszából egy-egy kanálnyit rakunk a tepsire, 15 perc alatt megsütjük.