Zabpelyhes keksz
Hozzávalók:
22,5 dkg puha vaj, 16 dkg cukor, 12 dkg nádcukor, 1 tk vanília kivonat, 2 tojás, 20 dkg liszt, 1 tk szódabikarbóna, 25 dkg zabpehely,
8 dkg mazsola, 10 dkg étcsoki apróra vágva.
Készítése:
Sütőt előmelegítjük 180 fokra, sütőpapírral kibéleljük a tepsit.
A puha vajhoz adjuk a kétféle cukrot és a vanília kivonatot, és elektromos habverővel habosra keverjük.
Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd fakanállal hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát.
A masszába beleforgatjuk a zabpelyhet, a mazsolát és az apróra vágott csokit.
A masszából egy-egy kanálnyit rakunk a tepsire, 15 perc alatt megsütjük.