Zebratorta

2013.05.08 19:45

Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 5 ek kakaó, 3 ek baracklekvár, 1 ek rum, 5 dkg vaj, 5 ek porcukor, kb 3 dl tej.

Krémhez: 3 dl tej, 3 ek liszt, 1 tk vaníliakivonat, 5 ek porcukor, 5 dkg vaj, 15 dkg kókuszreszelék.

Tetejére: 10 dkg csoki, 1 ek étolaj.

Készítése:

  • Először a krém készüljön el, hogy hidegen kenhető legyen.
  • A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókusz felét, sűrűre főzöm, hűtöm.
  • Hűlés után ízesítem vaníliával, cukorral, vajjal, maradék kókusszal.
  • Annyi tejjel összedolgozom a tésztát, hogy nyújtható legyen.
  • Három lapra osztom, porcukorral megszórt deszkán nyújtom tepsi nagyságúra.
  • Az első lapot tepsibe teszem, megkenem, folytatom a rétegezést.
  • Vízgőzben felolvasztom a csokit, belekeverem az olajat, sütire kenem.
  • Néhány órára hűtőbe teszem, kockára vágom.