Zebratorta
2013.05.08 19:45
Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 5 ek kakaó, 3 ek baracklekvár, 1 ek rum, 5 dkg vaj, 5 ek porcukor, kb 3 dl tej.
Krémhez: 3 dl tej, 3 ek liszt, 1 tk vaníliakivonat, 5 ek porcukor, 5 dkg vaj, 15 dkg kókuszreszelék.
Tetejére: 10 dkg csoki, 1 ek étolaj.
Készítése:
- Először a krém készüljön el, hogy hidegen kenhető legyen.
- A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókusz felét, sűrűre főzöm, hűtöm.
- Hűlés után ízesítem vaníliával, cukorral, vajjal, maradék kókusszal.
- Annyi tejjel összedolgozom a tésztát, hogy nyújtható legyen.
- Három lapra osztom, porcukorral megszórt deszkán nyújtom tepsi nagyságúra.
- Az első lapot tepsibe teszem, megkenem, folytatom a rétegezést.
- Vízgőzben felolvasztom a csokit, belekeverem az olajat, sütire kenem.
- Néhány órára hűtőbe teszem, kockára vágom.